Att ha försäkring för sig själv och sina grejer är otroligt viktigt och för detta finns det många olika försäkringsbolag att vända sig till. Men det är också viktigt att försäkra dina husdjur om du har några, och inte alla försäkringsbolag erbjuder denna typ av försäkring. Därför är det viktigt att jämföra olika försäkringar för att hitta den som passar dina och ditt husdjurs behov, oavsett om det är en hund, häst eller katt. Vad det gäller katter finns det många olika alternativ till försäkring, somliga bättre än andra. Huvudsaken är att hitta bäst kattförsäkring med bra villkor för kunden och katten.

Att välja kattförsäkring

Har du också känt dig förvirrad när du ska välja en försäkring? Ja, det har nog alla. Det stora utbudet i kombination med väldigt olika villkor är minst sagt förvirrande. Därför kan det vara bra att använda sig av jämförelsesidor, där man tydligt kan se skillnaden mellan olika försäkringar. För just försäkring av katt, är det vissa saker som är värda att kolla efter. Du vill gärna veta hur hög maxersättningen är när veterinärkostnader blir aktuella.

Dessutom är det bra att veta hur mycket självrisken är och om den är rörlig, som i procent, eller fast, som en fast summa. Som med allt annat är det väldigt hjälpsamt att läsa recensioner av företaget och deras kattförsäkring, för att se om kunderna är nöjda med vad de erbjuds. Somliga erbjuder även rabatt om du försäkrar flera av dina husdjur hos samma företag, vilket också kan vara värt att ha koll på innan du väljer försäkring.

Bäst kattförsäkring 2020

När vi jämför kattförsäkringar kollar vi på de sistnämnda aspekterna:

  • recensioner
  • betyg
  • max-ersättning vid kostnader
  • självrisk
  • potentiella rabatter

Utöver det vill vi veta att företaget är väletablerat och seriöst. Enligt dessa beräkningar blev försäkringsbolaget “Bought By Many” det bäst rankade företaget för kattförsäkring. Även om det är ett nytt tillskott på marknaden så erbjuder de otroligt bra och trygga villkor för deras kunder. Detta innefattar bland annat en lång självriskperiod och ersättning för den vanliga tandsjukdomen FORL, som kan kosta ägaren stora pengar utan försäkring. Denna försäkring är dessutom unik då den inte gör någon skillnad mellan kattraser, som annars är vanligt hos andra försäkringsbolag. Kundernas betyg av försäkringen är 9.2 av 10, vilket är en god indikation på kvalitén av försäkringen och bolagets service.